Munkacsoport hírek

  • Fókuszban a társadalmi befektetések hatékonysága

Egyre általánosabb az a felfogás a vállalati támogatások kapcsán, hogy a cégek nem csak morális elkötelezettségüket, szolidaritásukat fejezik ki ezeken keresztül, hanem konkrét, kézzelfogható változásokat is szeretnének segítségükkel elérni. Mind nemzetközi szinten, mind a hazai nagyvállalatok körében elvárássá vált a támogatási tevékenységek elért eredményeinek tudatosabb követése, rendszerezése, valamint a hatások mérése és értékelése, ezért döntöttek úgy az IMPAKT munkacsoport tagjai, hogy 2014-től közös munkájuk fókuszpontjába a vállalati támogatások társadalmi (social impact) és üzleti (business impact) eredményeinek és hatásainak gyakorlati mérését és értékelését teszik.

  • Trendek, kihívások a vállalati támogatások terén

Mivel az elmúlt néhány évben a világban és hazánkban is jelentős gazdasági-társadalmi változások zajlottak le, 2013-ban az IMPAKT csoport elsősorban azoknak a trendeknek, kérdéseknek és lehetőségeknek a megvitatására fókuszál, amelyek segítenek az új kihívásokra hatékony megoldásokat találni. A közös munka outputja egy esettanulmányokkal színesített "kisokos", melynek fő témája, hogy az elmúlt 3 évben Magyarországon milyen trendek, jó gyakorlatok alakultak ki a társadalmi befektetések/támogatások terén válaszul a megváltozott gazdasági, társadalmi környezetben.

  • Az IMPAKT csoport legfrissebb fejlesztése: a MAF Felelős Támogató Védjegy

A MAF Partnerség.Hatás.Innováció 2012 konferenciáján került először bemutatásra a MAF legújabb kezdeményezése, az IMPAKT munkacsoport tagjainak közreműködésével kifejlesztett MAF Felelős Támogató Védjegy. A vállalatok támogatási gyakorlatát, folyamatait minősítő védjegy három területet, a stratégiát, a menedzsmentet és az átláthatóságot vizsgálja az átvilágítási folyamat során, amelynek végén a MAF civil támogatási szakértői ellenőrzik és hitelesítik a védjegyre pályázó vállalatok teljesítményét. Ismerje meg ön is a MAF Felelős Támogatói Védjegy elemeit, jellemzőit és előnyeit!

  • Születőben a vállalatok társadalmi befektetésit elismerő védjegy

Az IMPAKT munkacsoport 2011-es célkitűzése volt a hazai vállalatok támogatási tevékenységét elismerő minősítő kritériumrendszer kidolgozása. A védjegy egyrészt elismerésül szolgálna azoknak a vállalatoknak, melyek jól fektetik be forrásaikat a társadalomba, másrészt hozzásegítené a vállalatokat azokhoz a fejlesztésekhez, melyek következtében támogatói és társadalmi befektetési tevékenységük hatékonyabbá válna. A közös munkáról a MAF év végi (2011. december 1.) konferenciáján is szót ejtettünk. A védjegy 2012 első félévben kerül tesztelésre, 2013 második félévben már minden vállalat számára elérhetővé tesszük megszerzését.

  • Az IMPAKT munkacsoport segítségével megújul a Legkiemelkedőbb Üzlet Adományozó Díj

2010 utolsó hónapjaiban az IMPAKT csoport vállalati szakértői a Magyar Adományozói Fórum 4 éves múltra visszatekintő szakmai díjának, a „Legkiemelkedőbb Üzleti Adományozó Díj” alapelveinek megújításán dolgoztak együtt. A díj eddig elsősorban mennyiségi alapon, a társadalmi befektetésekre fordított támogatások összege alapján értékelte részt vevő vállalatokat.

Az elsődleges célkitűzés a közös munka során az volt, hogy olyan új, minőségi szempontokat határozzunk meg és emeljünk be a díj értékelési rendszerébe, mint az innováció és hatás.

Az új alapokra fektetett nevében is megújított díjra (MAF Társadalmi Befektetések díj)  először 2011-ben jelentkezhettek azok a vállalatok, amelyek úgy érzik, társadalmi befektetéseikkel példát tudnak mutatni az üzleti szektor számára.

Jobb oldalon az oldalmenüben további információkat talál a munkacsoportjainkról.