Elindult az idei InnoMax Díj- Újabb hazai vállalatok, nonprofit és civil szervezetek kaphatnak támogatást innovatív ötleteikhez


640x480 innomax foto honlapraAz Invitech Solutions október elején ismét meghirdette az egyik legnépszerűbb hazai innovációs seregszemlét. Az Invitech InnoMax Díj célja, hogy komoly, érdemi támogatással segítse valóra váltani azokat az ötleteket, amelyekkel jobbá tehetjük életünket, mindennapjainkat. Az idén már nyolcadik alkalommal kiírt pályázaton, két – Business, valamint Nonprofit és civil – kategóriában lehet indulni. A nevezési határidő: 2017. október 31.

A Nonprofit és civil kategóriába nevezett pályázatok elbírálását az előző évi tapasztalatok és a sok pozitív visszajelzés eredményeképpen ismét szervezetünk, a Magyar Adományozói Fórum bonyolítja le. Szakértőink ezúttal is olyan infokommunikációs vagy információtechnológiai megoldásokra, projektötletekre számítanak, amelyek élhetőbbé tehetik környezetünket, legyen szó fenntarthatóságról, oktatásról, egészségügyről, felzárkóztatásról vagy éppen esélyegyenlőségről. Ebbe a pályázati kategóriába értelemszerűen országszerte bármely civil és nonprofit szervezet benevezheti kreatív projektötleteit.

A Business kategóriában olyan innovatív, lehetőség szerint egyedi beruházási-, fejlesztési ötletek vagy projekttervek bemutatását várja az Invitech, amelyek felhasználása nem csak a pályázó, hanem mások üzleti sikereihez is hozzájárulhat. Itt a vállalatok mellett, a különböző intézmények pályázatait is szívesen fogadja a neves szakemberekből álló zsűri, akiknek listáját az év végéig hozzák nyilvánosságra. A kategóriában mérettől függetlenül bármely hazai vállalkozás vagy intézmény elindulhat.

A 2009-ben útjára indított díjnak köszönhetően számos ötlet valósulhatott már meg a gazdasági és a civil szektor legkülönbözőbb területein. Kapott már elismerést lakóházak felhő alapú energiafelügyeleti rendszere, közösségi bűnmegelőzési program, az orvos-beteg kommunikációt segítő, mesterséges intelligenciájú chat-alkalmazás, és olyan nemes célok megvalósulását is segíthette már a pályázat, mint a kamaszok lelki elsősegély-szolgálata vagy az elveszett gyerekek felkutatása. Az üzleti infokommunikációs megoldásszállító szemlélete a pályázatban is visszaköszön, annak célja, hogy a kitalált ötleteket lehetőség szerint minél nagyobb arányban sikerüljön hazánkban megvalósítani. A tavalyi évben 160 nevezés érkezett és volt pályázó, aki 2 millió forint összegű támogatást kapott fejlesztéseihez. Az Invitech Solutions a pénzügyi támogatás mellett a szakmai konzultáció lehetőségét is felajánlja a nyerteseknek.

Jelentkezési határidő: 2017. október 31.

További információ: https://www.invitech.hu/innomax/hu/fooldal

A Magyar Adományozói Fórum Tagjai